Goede Doel

Trefpunt Minima

Trefpunt Minima (TP), de naam zegt het al: een ontmoetingsplek voor mensen met een beperkt inkomen. Lotgenoten die aan een half woord genoeg hebben als het om hun zorgen gaat. Maar ook lotgenoten die elkaar vrolijke verhalen vertellen en tips kunnen geven. Heel belangrijk om je mens te blijven voelen. Elke derde dinsdagochtend van de maand organiseert TP een inloopochtend voor inwoners van de Gemeente Hellendoorn. Soms wordt er alleen gepraat, een andere keer wordt er een spreker uitgenodigd, maar vaak is er een activiteit waar de deelnemers gratis aan mee kunnen doen. Het zijn gezellige en zinvolle ochtenden die in de behoefte voorzien.

Maar TP doet meer dan de inloopochtenden organiseren:
Ze brengen twee keer jaar het Minimaatje uit, een naslagwerk met informatie voor de doelgroep.
Tevens is TP medeorganisator van de Kerstpakkettenactie en de Paasbrodenactie van de Raad van Kerken. Maar vooral is TP de organisator van de Sinterklaasmiddag voor de doelgroep.

De Sinterklaasmiddag:

Aan de hand van de adressenlijst die door alle deelnemende organisaties naar de Raad van Kerken is gestuurd wordt een centrale adressenlijst gemaakt. Voor dit jaar 650 adressen! Daarop staan ook de gezinssamenstellingen. Alle gezinnen met kinderen tussen 0 en 9 jaar ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de Sinterklaasmiddag. Het is een kleurplaat waarop ze hun hobby’s en eventuele kleine wensen kunnen vermelden.

Er wordt een gezellige middag georganiseerd waarbij zowel de kinderen als hun ouders welkom zijn.
Voor de gasten is er thee/koffie/fris met wat lekkers en er wordt volop met elkaar gepraat.
De kinderen kunnen spelen, knutselen of schminken en samen gaan we zingen en praten totdat het hoge bezoek komt: Sinterklaas en vele Pieten komen de kinderen verblijden met een bezoek. Alle kinderen mogen bij Sinterklaas op het podium komen en praten gezellig met elkaar.

Natuurlijk mogen de cadeautjes niet ontbreken dus is er voor elk kind een mooie zak met cadeautjes en natuurlijk ook nog wat lekkers in de vorm van een chocoladeletter en strooigoed. Als alle cadeautjes zijn uitgedeeld, worden Sinterklaas en zijn Pieten uitgezwaaid. De kinderen en hun ouders krijgen bij het weggaan nog een gezinsattentie (meestal een gezinsspel), een banketstaaf en chocoladeletters voor de oudere broers en zussen thuis.

Allemaal blijde gezichten die vol verwachting naar huis gaan om hun cadeautjes uit te pakken.
Voor veel kinderen is deze middag de enige Sinterklaasviering die ze hebben naast de viering op school. Vaak zijn er thuis onvoldoende (financiële) middelen om het Sinterklaasfeest te kunnen vieren. Hoe mooi is het voor deze kinderen dat ze ook kunnen vertellen dat Sinterklaas ook aan hen heeft gedacht. En dat is waarvoor TP het doet: dat iedereen mee kan en mag doen!

• Trefpunt Minima Nijverdal,  postadres; Geertserve 5, 7447 VC Hellendoorn
  • Stichting Vluchtelingenwerk Nijverdal-Hellendoorn, Constantijnstraat 32a, 7442  ME Nijverdal.
  • Caritas R.K.Parochie “St. Antonius van Padua”, Grotestraat 150, 7443 BN Nijverdal
  • Caritas R.K Parochie “St. Sebastianus”, Bibenstraat 36, 7447 CL Hellendoorn
  • Caritas R.K. Parochie “ St. Sebastianus”, Kerkweg 1 7448 AC Haarle
  • Protestantse Gemeente Nijverdal, Postbus 77 7440 AA Nijverdal
  • Samenwerkingsgemeente NGK-GKV “De Levensbron” Nijkerkendijk 20, 7440 AC Nijverdal
  • PKN-Gemeente Hellendoorn-Kruidenwijk, Dorpsstraat 39,7447 CM Hellendoorn
  • Ned.Herv.Gemeente Daarle, Dalvoordeweg 2, 7688 PT Daarle.
  • Gereformeerde Kerk Daarle, Dalvoordeweg 12, 7688 PT Daarle
  • Vrije Evangelische Gemeente, Grotestraat 68, 7443 BK Nijverdal
  • Molukse Evangelische Kerk “Geredja Indjili Maluku”, Nijverdal.
  • Molukse Protestantse Kerk NGPMB, Molukkenstraat 2, 7442 LV Nijverdal
  • Leger des Heils, Constantijnstraat 4, 7442 ME Nijverdal
  • Volle Evangelie Gemeente “Beth-Shalom”, Maasstraat 2, 7442 EJ Nijverdal
  • Stichting Maatschappelijk Werk “Avedan” Constantijnstraat 32b, 7442 ME Nijverdal.
  • Stichting “BOOM”, p/a Stichting “De Welle”, Constantijnstraat 32a, 7442 ME Nijverdal.
  • Stichting   Hulpfonds Hellendoorn (voorwaarde: met instemming van cliënten)
  • Stichting Voedselbank Hellendoorn
  • Sociale Dienst Gem. Hellendoorn